[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Xnest Font Server setting



Hi,

I am trying to connect to XServer using Xnest as follows :

> Xnest :1 -kb -terminate -name -query <X_SERVER_IP> -geometry 1280x969 -fp tcp/<FONT_SERVER_IP>:7100

but I can only see a blank window which vanishes within a fraction of a second.
The error I see is : "could not open default font 'fixed'".

Now, if I use,

> Xnest :1 -kb -terminate -name -query <X_SERVER_IP>
-geometry 1280x969 -fp
/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cursor/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/arkpandora,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc

then I can successfully connect to X and can see Xnext login window.

Now, if I run the first command again then this time it works fine without any error.

Is there any reason why it did not work if I tried only FONT_SERVER_IP:7100 before specifying all the font paths and it worked after specifying font paths? Does this have anything to do with caching?

Regards,
Girish

DISCLAIMER
==========
This e-mail may contain privileged and confidential information which is the property of Persistent Systems Ltd. It is intended only for the use of the individual or entity to which it is addressed. If you are not the intended recipient, you are not authorized to read, retain, copy, print, distribute or use this message. If you have received this communication in error, please notify the sender and delete all copies of this message. Persistent Systems Ltd. does not accept any liability for virus infected mails.
_______________________________________________
XFree86 mailing list
XFree86@xxxxxxxxxxx
http://XFree86.Org/mailman/listinfo/xfree86

[X Forum]     [Xorg]     [XFree86]     [XFree86 Newbie]     [IETF Announce]     [Security]     [Fontconfig]     [Bugtraq]     [Photo]     [Yosemite]     [MIPS Linux]     [ARM Linux]     [Linux Security]     [Video for Linux]     [Linux RAID]     [Linux Kernel]

Powered by Linux