Re: eb1a:2860 eMPIA em28xx device to usb1 ??? usb hub problem?

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]


On Tue, Feb 23, 2010 at 4:17 PM, Dean <red1@xxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:

> I am receiving NTSC TV signals.  I test with mplayer.  Example;
>
> mplayer tv://9 -tv driver=v4l2:alsa:immediatemode=0:adevice=hw.Em28xxAudio,0:norm=ntsc:chanlist=us-cable -vf pp=ci
>
> The above command works fine (both audio and video) with my Hauppauge HVR-850, but for the Kworld 305U I must change 'immediatemode=0' to 'immediatemode=1' otherwise the video frame rate is about 1/2 normal speed and about 1 minute later mplayer starts printing 'video buffer full - dropping frame'.
>
> According to dmesg the Kworld 305U loads the same firmware as my Hauppauge HVR-850, and (during separate test sessions) installs the same ALSA device;
>
> card 1: Em28xxAudio [Em28xx Audio], device 0: Em28xx Audio [Empia 28xx Capture]
>  Subdevices: 0/1
>  Subdevice #0: subdevice #0

Try this:  open em28xx-cards.c, and change the board profile for the
entry EM2880_BOARD_KWORLD_DVB_305U such that it includes the following
field:

.mts_firmware = 1,

Then recompile and see if it starts working.

Devin


-- 
Devin J. Heitmueller - Kernel Labs
http://www.kernellabs.com

--
video4linux-list mailing list
Unsubscribe mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list


[Linux Media]     [Older V4L]     [Linux DVB]     [Video Disk Recorder]     [Linux Kernel]     [Asterisk]     [Photo]     [DCCP]     [Netdev]     [Xorg]     [Util Linux NG]     [Xfree86]     [Free Photo Albums]     [Fedora Users]     [Fedora Women]     [ALSA Users]     [ALSA Devel]     [SSH]     [DVB Maintainers]     [Linux USB]     [Yosemite Information]

Add to Google Powered by Linux