Re: New saa7135HL + tda8275 + tda8290 card

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]


Hi Nikita,
I have a FlyTV Platinum with the same chips; it works with
card=39 tuner=54 and for the sound I patched as posted in  
Re: FlyTV Platinum/FM
Ciao,Leo


--- Nikita Vinokurov <vinokuro> wrote:
> Hi everyone!
> I've a problems with new MiniPCI card originated from SKNet,
> possibly 
> successor of MonsterTV. I cannot put it to work.
> It's a saa7135 + tda8275 + tda8290 based, so the first I've
> tried was 
> (patched 2.6.11.2-kraxel1 linux kernel):
> 
> modprobe saa7134  i2c_debug=1 core_debug=1 card=5 tuner=54
> 
> ------
> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
> ACPI: PCI interrupt 0000:02:0d.0[A] -> GSI 11 (level, low) ->
> IRQ 11
> saa7133[0]: found at 0000:02:0d.0, rev: 240, irq: 11, latency:
> 64, mmio: 
> 0xffdfd800
> saa7133[0]: subsystem: 1131:4ee9, board: SKNet Monster TV
> [card=5,insmod 
> option]
> saa7133[0]: board init: gpio is 40000
> saa7133[0]/core: hwinit1
> saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> saa7133[0]: dsp access wait timeout [bit=WRR]
> i2c_adapter i2c-0: registered as adapter #0
> i2c_adapter i2c-0: master_send: writing 1 bytes.
> saa7133[0]: i2c xfer: < a0 00 >
> i2c_adapter i2c-0: master_recv: reading 64 bytes.
> saa7133[0]: i2c xfer: < a1 =31 =11 =e9 =4e =08 =20 =1c =55 =43
> =43 =a9 
> =1c =55 =43 =43 =a9 =00 =ff =e6 =07 =00 =00 =00 =00 =00 =00
> =00 =00 =00 
> =00 =00 =00 =01 =00 =02 =02 =01 =3e =9b =cb =91 =03 =03 =00
> =07 =00 =01 
> =00 =00 =02 =02 =00 =00 =00 =00 =00 =00 =00 =00 =00 =00 =00
> =00 =00 >
> i2c_adapter i2c-0: master_recv: return:1 (count:64, addr:0x50)
> saa7133[0]: i2c eeprom 00: 31 11 e9 4e 08 20 1c 55 43 43 a9 1c
> 55 43 43 a9
> saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff e6 07 00 00 00 00 00 00 00 00
> 00 00 00 00
> saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 00 02 02 01 3e 9b cb 91 03 03 00
> 07 00 01 00
> saa7133[0]: i2c eeprom 30: 00 02 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00
> 00 00 00 00
> saa7133[0]/core: hwinit2
> saa7133[0]/video: set tv norm = PAL
> saa7133[0]/video: video input = 0 [Television]
> saa7133[0]/video: set tv norm = PAL
> saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> saa7133[0]: registered device vbi0
> saa7133[0]: registered device radio0
> saa7133[0]/video: DCSDT: pll: not locked, sync: no, norm: (no
> signal)
> saa7133[0]/video: open minor=0 radio=0 type=video-cap
> saa7133[0]/video: video input = 0 [Television]
> saa7133[0]/video: set tv norm = PAL
> -----------
> 
> Then I tried to insert the tuner module. The chip was not
> found in 
> standard address range (0x4b & 0x61-0x6f) so, I used wider
> probe_range :
> 
> modprobe tuner probe_range=0,0x40,0x70 tuner_debug=1
> 
> .....
> i2c_adapter i2c-0: found probe_range parameter for adapter 0,
> addr 004f
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 1 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < 9e ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: found probe_range parameter for adapter 0,
> addr 0050
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 1 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < a0 >
> i2c_adapter i2c-0: client [(tuner unset)] registered to
> adapter
> registering 0-0050
> tuner 0-0050: chip found @ 0xa0 (saa7133[0])
> tuner 0-0050: tuner: type set to tda8290+75
> i2c_adapter i2c-0: master_send: writing 2 bytes.
> saa7133[0]: i2c xfer: < a0 21 c0 >
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 4 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < c2 ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: found probe_range parameter for adapter 0,
> addr 0051
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 1 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < a2 ERROR: NO_DEVICE
> ...
> 
> But, having the chip found, it seems it does not work. Running
> simple 
> scantv program (with parameters norm = SECAM and
> freqtab=russia) gives 
> the following in dmesg:
> 
> ...........
> saa7133[0]/video: open minor=224 radio=0 type=vbi-cap
> saa7133[0]/video: video input = 0 [Television]
> saa7133[0]/video: set tv norm = SECAM
> tuner 0-0050: tv freq set to 49.75
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 1 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < 96 ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 3 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < 96 ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 1 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < c2 ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 5 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < c2 ERROR: NO_DEVICE
> i2c_adapter i2c-0: master_xfer: with 5 msgs.
> saa7133[0]: i2c xfer: < c2 ERROR: NO_DEVICE
> tuner 0-0050: tv freq set to 59.25
> .................
> 
> Where may be the problem? Have anybody same type of card with
> this 
> problem resolved?
> 
> --
> Nikita Vinokurov
> 
> --
> 
> Unsubscribe
> mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list
> 

_______________________________________________
Della Pietra Leonardo
Physikalisches Institut Universitaet Heidelberg
Philosophenweg 12  -  D-69120 Heidelberg  -  DE
tel: ++49-6221-549 367 - fax: ++49-6221-475 733
http://www.atomchip.org
http://www.physi.uni-heidelberg.de/~dpietra
_______________________________________________


		
__________________________________ 
Do you Yahoo!? 
Yahoo! Small Business - Try our new resources site!
http://smallbusiness.yahoo.com/resources/ 

--

Unsubscribe mailto:video4linux-list-request@xxxxxxxxxx?subject=unsubscribe
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/video4linux-list

[Linux Media]     [Older V4L]     [Linux DVB]     [Video Disk Recorder]     [Linux Kernel]     [Asterisk]     [Photo]     [DCCP]     [Netdev]     [Xorg]     [Util Linux NG]     [Xfree86]     [Free Photo Albums]     [Fedora Users]     [Fedora Women]     [ALSA Users]     [ALSA Devel]     [SSH]     [DVB Maintainers]     [Linux USB]     [Yosemite Information]

Add to Google Powered by Linux