[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: SOAP client issue: < & > removed from XML payload



Hi everyone,

Thanks for the replies. However the problem is not that the browser doesn't display XML tags. If you try to display XML in a browser it will not display the tags and just display what is between the tags. This is not what is happening. What is happening is that the angle brackets are being removed by SOAP client, so <tag1><tag2>value</tag2></tag1> is converted to tag1tag2value/tag2/tag1. This is what you get even if you use var_dump() and write to disk.

By the way I am using the latest version of PHP SOAP (0.12.0).

Would be very grateful for any help. This is a huge problem for us as it has completely broken our application.

Thanks,
Steve


David Zülke wrote:
Am 07.01.2009 um 07:01 schrieb Stephen Gray:

I am sure this is a problem with the PHP client not the server, as when I replaced the PHP client with a Perl client the problem went away.

It's not, the problem is you.

You are echo'ing something that looks like HTML. Your browser does not display the tags.

Use var_dump() instead of echo() or view the page source...

ORIGINAL MESSAGE:
Hi everyone,

I've got a problem with a program using a PHP SOAP client that gets XML from a Perl SOAP server. The problem is that the angle brackets (< and >) are removed from the XML sent by the server by the SOAP client. I am sure this is a problem with the PHP client not the server, as when I replaced the PHP client with a Perl client the problem went away.

The code for the PHP client is as follows:

__START CODE__
<?php
    require_once 'SOAP/Client.php';

    $endpoint = "http://localhost/cgi-bin/test.pl";;
    $soapoptions = array('namespace' => 'urn:Test',
                 'trace' => 1,
                 'timeout' => 600);
    $soapclient = new SOAP_Client($endpoint);

    $params = "";
    $response = $soapclient->call('Main', $params, $soapoptions);
?>

<html>
<head>
</head>
<body>
<p>
<?php
    echo $response;
?>
</p>
</body>
</html>
__END CODE__

Just in case it's relevant the code for the Perl server is:

__START CODE__
#!/usr/bin/perl -w
use SOAP::Transport::HTTP;
use Test;

SOAP::Transport::HTTP::CGI
    -> dispatch_to('Test')
        -> handle;

package Test;

sub Main {
    return "<tag1><tag2>testing</tag2></tag1>";
}
__END CODE__

Does anyone have any idea what might be the problem? Any help much appreciated.

Thanks,
Steve Gray

--
PHP Soap Mailing List (http://www.php.net/)
To unsubscribe, visit: http://www.php.net/unsub.php


[PHP Home]     [PHP Users]     [Kernel Newbies]     [PHP Database]     [Yosemite]

  Powered by Linux