Google
  Web www.spinics.net

HVR-1700 No channels found - signal locked

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]


Hi,

I'm having problems getting the HVR-1700 working. It seems to be
supported, but I can't get the DVB-T channels to be detected.

I'll try to summarise.

OS is SUSE 11.1
Kernel is 2.6.27.23-0.1-default
X86_64 platform.

I have tried both the latest v4l code and the default code.

System has had the following
PVR-150 - works fine
HVR-1300 - worked fine in either Analogue OR digital mode. Could not
switch back to digital once Analogue started. Channels not found. Signal
found just no channels. Fine if I use just digital mode.
Hauppauge Nova DVB-S plus - Works fine
Pinnacle PCIe Dual Hybrid Pro - no drivers
Hauppauge Nova T-Stick - works fine

Hauppauge PCIe HVR-1700 no channels found.

>From start up - thing look okay

Jun 30 23:44:09 mediacentral kernel: tda18271 1-0060: destroying instance
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: cx23885 driver version 0.0.2 loaded
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: cx23885 0000:03:00.0: PCI INT A ->
Link[APC5] -> GSI 16 (level, low) -> IR$
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: CORE cx23885[0]: subsystem:
0070:8101, board: Hauppauge WinTV-HVR1700 [car$
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: Hauppauge model
81519, rev B2E9, serial# 3612252
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: MAC address is
00-0D-FE-37-1E-5C
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: tuner model is
Philips 18271_8295 (idx 149, type 54)
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: TV standards
PAL(B/G) PAL(I) SECAM(L/L') PAL(D/D1/K) ATSC$
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: audio processor is
CX23885 (idx 39)
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: decoder processor
is CX23885 (idx 33)
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: tveeprom 0-0050: has no radio
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: cx23885[0]: hauppauge eeprom:
model=81519
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: cx25840 2-0044: cx25  0-21 found @
0x88 (cx23885[0])
Jun 30 23:44:14 mediacentral kernel: firmware: requesting
v4l-cx23885-avcore-01.fw
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: cx25840 2-0044: loaded
v4l-cx23885-avcore-01.fw firmware (16382 bytes)
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: cx23885_dvb_register() allocating 1
frontend(s)
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: cx23885[0]: cx23885 based dvb card
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: tda829x 1-0042: type set to tda8295
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: tda18271 1-0060: creating new instance
Jun 30 23:44:15 mediacentral kernel: TDA18271HD/C1 detected @ 1-0060
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: DVB: registering new adapter
(cx23885[0])
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: DVB: registering adapter 1 frontend
0 (NXP TDA10048HN DVB-T)...
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: DVB: registering new adapter
(cx23885[0])
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: DVB: registering adapter 1 frontend
0 (NXP TDA10048HN DVB-T)...
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: cx23885_dev_checkrevision()
Hardware revision = 0xb0
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: cx23885[0]/0: found at
0000:03:00.0, rev: 2, irq: 16, latency: 0, mmio: 0x$
Jun 30 23:44:16 mediacentral kernel: cx23885 0000:03:00.0: setting
latency timer to 64
Jun 30 23:44:26 mediacentral kernel: tda10048_firmware_upload: waiting
for firmware upload (dvb-fe-tda10048-1.0$
Jun 30 23:44:26 mediacentral kernel: firmware: requesting
dvb-fe-tda10048-1.0.fw
Jun 30 23:44:26 mediacentral kernel: tda10048_firmware_upload: firmware
read 24878 bytes.
Jun 30 23:44:26 mediacentral kernel: tda10048_firmware_upload: firmware
uploading
Jun 30 23:44:29 mediacentral kernel: tda10048_firmware_upload: firmware
uploaded

scan shows
using '/dev/dvb/adapter8/frontend0' and '/dev/dvb/adapter8/demux0'
initial transponder 842000000 0 3 9 1 0 0 0
initial transponder 841833000 0 3 9 1 0 0 0
initial transponder 729833000 0 2 9 3 0 0 0
initial transponder 729667000 0 2 9 3 0 0 0
initial transponder 730000000 0 2 9 3 0 0 0
initial transponder 761833000 0 2 9 3 0 0 0
initial transponder 785833000 0 3 9 1 0 0 0
initial transponder 809833000 0 3 9 1 0 0 0
initial transponder 690000000 0 3 9 1 0 0 0
>>> tune to:
842000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_3_4:FEC_AUTO:QAM_16:TRANSMISSION_MODE_2K:GUARD_INTERVAL_1_32:HIERARCHY_NONE
WARNING: filter timeout pid 0x0011
WARNING: filter timeout pid 0x0000
WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>> tune to:

Kaffeine can't tune in on this either.

I've searched everything but it doesn't seem a common problem or no
solutions forth coming. Is there anything I can try? I'm out of ideas,
and I really just want it to work out of obsession now. I don't have
windows on that system, but I wonder if it shares the same problem with
the 1300 where DVB initialisation after analogue use didn't happen right.

Thanks anyone

_______________________________________________
linux-dvb users mailing list
For V4L/DVB development, please use instead linux-media@xxxxxxxxxxxxxxx
linux-dvb@xxxxxxxxxxx
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb

[Linux Media]     [Video 4 Linux]     [Video Technology]     [Asterisk]     [Photo]     [Samba]     [Xorg]     [Xfree86]     [Devices]     [DVB Maintainer]     [Linux USB]