[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: problem with rexec



Lothar,

Thanks for your reply.

I checked the output using netstat and it does match to 0.0.0.0:*

Infact when i do telnet 192.168.1.2 512, i do get a reply but the
reply is "Where are you?" followed by connection lost.

Saurabh


On 8/15/06, Lothar Braun <mail@xxxxxxxxxx> wrote:
> Hi,
>
> On Tuesday 15 August 2006 12:04, jassduec@xxxxxxxxx wrote:
> > I can also do rlogin/rsh between the two machines using
> > the private IP addresses (i.e. 1000mbps interfaces). However when i
> > try to rexec between the private IP addresses, i get an error that
> > "Where are you?" and connection lost. Why is it that i can do rexec
> > between the two machines using the 100mbps interfaces with static
> > public IP addresses but cannot do so using the private IP addresses.
>
> An explanation for this is that rlogin/rsh use port 513 while rexec works
on
> port 512. It is therefore possible, that rsh/rlogin and rexec work with
> different configurations.
>
> I suppose that your inet-deamon listens on all interfaces for rlogin/rsh,
> but
> only on your public 100Mbit interface for rexec.
> You can check this via
>
> netstat -tulpen | grep ":512"
>
> This will give you the address range from which your rexecd will accept
> connections from. If this doesn't match 0.0.0.0:* then you'll have to
check
> your rexecds configuration.
>
> Best regards,
> Lothar
>
>

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-config" in
the body of a message to majordomo@xxxxxxxxxxxxxxx
More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

[Site Home]     [Audio]     [Hams]     [Kernel Newbies]     [Memory]     [Security]     [Netfilter]     [Bugtraq]     [Writing Drivers]     [Photo]     [Yosemite Photos]     [Yosemite News]     [MIPS Linux]     [ARM Linux]     [Linux Security]     [Linux RAID]     [Samba]     [Video 4 Linux]     [Linux Resources]     [Fedora Users]
Add to Google Powered by Linux