Re: qemu/kvm seems to take ALSA all for itself?

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]


Jon <iroquoi <at> gmail.com> writes:

> 
> I use:
> 
> export QEMU_AUDIO_DRV=alsa
> export QEMU_AUDIO_DAC_FIXED_FREQ=48000
> export QEMU_AUDIO_ADC_FIXED_FREQ=48000
> export QEMU_ALSA_DAC_BUFFER_SIZE=16384
> 
> Buffer size is very important, else it crackles and pops for me.

Unfortunately with my upgrade to Ubuntu Hardy this has stopped working; I can
put off the effect by playing a test tone in linux, but Qemu again takes over
the sound system completely the first time it succeeds in making noise.  Maybe
this has something to do with the addition of *yet another* audio layer in Hardy
(PulseAudio?)

--
Dave Abrahams
Boost Consulting, Inc.
http://boost-consulting.com



-------------------------------------------------------------------------
This SF.net email is sponsored by the 2008 JavaOne(SM) Conference 
Don't miss this year's exciting event. There's still time to save $100. 
Use priority code J8TL2D2. 
http://ad.doubleclick.net/clk;198757673;13503038;p?http://java.sun.com/javaone
_______________________________________________
kvm-devel mailing list
kvm-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/kvm-devel

[Site Home]     [Netdev]     [Ethernet Bridging]     [Linux Virtualization]     [LVS Devel]     [Linux Wireless]     [Kernel Newbies]     [Memory]     [Security]     [Linux for Hams]     [Netfilter]     [Bugtraq]     [Rubini]     [100% Free Internet Dating]     [Photo]     [Yosemite]     [Yosemite News]     [MIPS Linux]     [ARM Linux]     [Linux RAID]     [Linux Admin]     [Samba]     [Video 4 Linux]     [Linux Resources]

Powered by Linux