[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]
Google
  Web www.spinics.net

GPM Problems



Hello everybody, I'm new...
I have big problems configuring GPM for my serial mouse, I hope someone help
me!

NOTES: SuSE 8.0; Kernel Linux 1.4.18; gpm 1.19.6; Serial Mouse Microsoft 2
Buttons 1 Wheel

My approch to the problem is:

1) Make gpm working in Text Mode (runlevel 3 == init 3)
2) Make gpm working with X (runlevel 5 == init 5)


1) I created /dev/gpmdata whith the command:

          mknode /dev/gpm/data -p

   Gpm is installed in /usr/sbin and running with arguments "-R -t
$GPM_PROTOCOL -m $MOUSE -d 2 -a 5 -B 132 -p"

   Here is my file /etc/sysconfig/mouse, what' s wrong about it ???

   # Starts /etc/sysconfig/mouse
   # Which device is the mouse ? (e.g. "/dev/ttyS0")

      MOUSE="/dev/mouse"

      MOUSETYPE="Microsoft"  # is it necessary???

    # the gpm protocol for the mouse device from the variable MOUSE
    # the default value is defined by YAST

      GPM_PROTOCOL="Microsoft"   #  I tried "bare", "ms", "msc", "ms+"
"MouseSystems" and "mman" as well but didn't work !!!

    # if the variable GPM_PARAM is empty then gpm will start with option:
    # "-t $GPM_PROTOCOL -m $MOUSE"
    # otherwise you can fill its own parameters for gpm

    GPM_PARAM="-R -t $GPM_PROTOCOL -m $MOUSE -d 2 -a 5 -B 132 -p"  #  Is
there something wrong???

    # The full name of the attached mouse.

    FULLNAME="Microsoft"

    # The YaST-internal identifier of the attached mouse.
    YAST_MOUSE="none"

    The number of buttons of the attached mouse.
    BUTTONS="0"

    # The number of wheels of the attached mouse.
    WHEELS="0"
    XEMU3="no"
    XMOUSETYPE="mousesystems"

    #EOF


 I Really don't know what to do !!!!


2) Here is part of my file /etc/X11/XF86Config: is it the only file to
configure for gpm working whith X ??? I think so...

   #  Srarts /etc/X11/XF86Config

     Section "ServerFlags"
         Option       "AllowMouseOpenFail"
     EndSection

     Section "InputDevice"
         Driver       "mouse"
         Identifier   "Mouse[1]"
         Option       "Device" "/dev/mouse"
         Option       "Protocol" "AUTO"
         Option       "Name" "AutoDetected"
         Option       "Emulate3Buttons" "on"
         Option       "Vendor" "AutoDetected"
      # Option       "Buttons"  "4" -> it doesn't work why?
      # Option       "ZAxisMapping"  "3 4" -> it doesn't work why?
     EndSection

     Section "InputDevice"
         Driver       "mouse"
         Identifier   "Mouse[2]"
        Option       "Device" "/dev/gpmdata"
        Option       "Emulate3Buttons" "off"
        Option       "Protocol" "MouseSystems"
    EndSection

    Section "ServerLayout"
        Identifier        "Layout[all]"
        InputDevice  "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
    #  InputDevice  "Mouse[1]" "CorePointer"      -> This device works under
X but options "Buttons"  "4"  and  "ZAxisMapping"  "3 4" don't !!!
        InputDevice  "Mouse[2]" "CorePointer"  #  -> This device doesn' t
work :-(
        Screen          "Screen[0]"
    EndSection

# EOF


I'm getting mad, I would be very happy if someone can help me...

Thanks and sorry

Andrea Iocco www.webshoot.it
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
N:Iocco;Andrea;;web master
FN:Andrea Iocco
ORG:Web Shoot design solutions;Multimedia Production
TITLE:Project Manager
TEL;HOME;VOICE:+39 04044397
TEL;CELL;VOICE:+39 3805194549
ADR;WORK:;;Strada di Fiume 7;Ts;34100;Trieste;Italy
LABEL;WORK;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:Strada di Fiume 7=0D=0ATs, 34100 Trieste=0D=0AItaly
ADR;HOME:;;Via Commerciale 148/4;Ts;34100;Trieste;Italy
LABEL;HOME;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:Via Commerciale 148/4=0D=0ATs, 34100 Trieste=0D=0AItaly
URL:http://www.webshoot.it
URL:http://www.webshoot.it
EMAIL;PREF;INTERNET:iocco@xxxxxxxxx
REV:20030221T190947Z
END:VCARD

[Kernel Development]     [Red Hat Install]     [Red Hat Watch]     [Red Hat Development]     [Gimp]     [Yosemite News]

Powered by Linux