Wacom tablet devices grayed out

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]




Hi list,

I'm using Gimp 2.8.0 on Windows 7 64-bit. My Wacom Bamboo Pen & Touch tablet is recognised by Gimp, but doesn't work properly. It acts like a normal mouse, rather than giving me pressure sensitivity. When I go to Edit -> Input Devices I see three devices:

  - Core Pointer (shown in black)
  - WACOM Tablet Eraser (shown in gray)
  - WACOM Tablet Pressure Stylus (shown in gray)

I've set the mode of the two WACOM devices to "Screen", but still I get no pressure sensitivity. My bet is that it has something to do with the devices being shown in gray, but I can't find any indication of what this means or how to fix it. I've already updated my Wacom drivers to the latest version, and the tablet has been plugged in from boot, so definitely way before I start Gimp.

Another tablet problem that I have that may or may not be related, is that sometimes clicks with my stylus register only "half". With that I mean that sometimes clicking on a button will move the keyboard focus there (the dotted outline) but doesn't actually click the button. When that happens I have to press the space bar to activate the button. This happens throughout the interface, so with the buttons in the sidebar as well as buttons in dialogue boxes, etc.

Please give me some pointers on how to fix this.

Kind regards,
--
Sybren A. Stüvel

http://stuvel.eu/


_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
gimp-user-list@xxxxxxxxx
https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list

[Gimp Announce]     [Gimp Images]     [GIMP Development]     [Video For Linux]     [Photo]     [Yosemite News]    [Yosemite Photos]    [gtk]     [KDE]     [Scanner]     [Gimp's Home]     [Gimp Docs]     [Gimp on Windows]     [Steve's Art]     [Webcams]     [Share Your Images]     [Free Online Dating]     [Photo Site]     [Script Fu]     [GIMP Software]     [GIMP Books]

Barnes&Noble.com

Add to Google Follow Gimp on Twitter