Google
  Web www.spinics.net

Re: [389-users] Sync AD with 389-DS Unable to parse response

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]


On 02/14/2011 02:09 AM, remy d1 wrote:
Hi,

Is there a timeout for Windows Sync ?
It uses the same one as regular replication
http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Directory_Server/8.2/html-single/Administration_Guide/index.html#setting-replication-timeout-periods

Thanks

2011/2/9 Rich Megginson <rmeggins@xxxxxxxxxx>
On 02/09/2011 06:39 AM, remy d1 wrote:
Hi Rich,

I reinstalled all my server from scratch and reimported all my data (with cert files).

If I try to synchronize my data, I can import users from AD to 389-DS but I can't do the opposite. My 389 server replica is always in status "in progress" with "replica acquired successfully : incremental update started", but it can't finish the synchronization job.

Sometimes you have to tell winsync to do a full resync a few times before it finally works.


I could also continue to launch request to my AD server from my 389-DS server (ldapsearch...). I successfully add a user to my AD with Apache Directory Studio (installed on my 389-DS server) with the AD synchronizing account. So, it's not an access problem.

Moreover I added a schema on my 389-DS for my directory that is not present on my AD. Do you think I have to add this schema to AD or is the synchronization done only on AD required attributes ?
No. The schema that winsync uses is hard coded in 389 - you cannot extend it or change it - it should work with AD, no changes to AD should be required.


Or,

Is it a cert file problem on my AD ?

or ...?

Any idea would be appreciated

Regards-


2011/1/25 Rich Megginson <rmeggins@xxxxxxxxxx>
On 01/25/2011 01:29 AM, remy d1 wrote:
Hi Rich,

I tried to raise the log level, but when I did it, I was not able to stop/restart my dirsrv service.
What log level did you use? What error messages did you see when you attempted to stop/restart the service? Anything in the errors log?

To stop it, I must kill the process and remove the pid file. Then I could start it.

In my error logs, there is a lot of informations :


[root@KingKong ~]# tail /var/log/dirsrv/slapd-KingKong/errors
[24/Jan/2011:16:18:30 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5GetOperationCount: could not get DB object for replica
[24/Jan/2011:16:18:30 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - _cl5GetDBFile: no DB object found for database /var/lib/dirsrv/slapd-KingKong/changelogdb/1d934402-27b111e0-b651ef2e-02b602d3_4d0b28870000ffff0000.db4
[24/Jan/2011:16:18:30 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5GetOperationCount: could not get DB object for replica
[24/Jan/2011:16:18:40 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - _cl5GetDBFile: no DB object found for database /var/lib/dirsrv/slapd-KingKong/changelogdb/1d934402-27b111e0-b651ef2e-02b602d3_4d0b28870000ffff0000.db4
[24/Jan/2011:16:18:40 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5GetOperationCount: could not get DB object for replica
[24/Jan/2011:16:18:41 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - _cl5GetDBFile: no DB object found for database /var/lib/dirsrv/slapd-KingKong/changelogdb/1d934402-27b111e0-b651ef2e-02b602d3_4d0b28870000ffff0000.db4
[24/Jan/2011:16:18:41 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5GetOperationCount: could not get DB object for replica
[24/Jan/2011:16:18:42 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - _cl5GetDBFile: no DB object found for database /var/lib/dirsrv/slapd-KingKong/changelogdb/1d934402-27b111e0-b651ef2e-02b602d3_4d0b28870000ffff0000.db4
[24/Jan/2011:16:18:42 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5GetOperationCount: could not get DB object for replica
[24/Jan/2011:16:24:18 +0100] NSMMReplicationPlugin - changelog program - cl5ExportLDIF: failed to locate changelog file for replica at (dc=mydomain,dc=com)


This problem is very similar to this post :
Although I have the last version of 389-DS.
Are you sure this is the correct post you wanted to refer to? Because this is a patch commit for a fix when moving the changelog directory - did you move the changelog directory? Because you did not mention it in your earlier post.


I think I have also some troubleshooting with my hostname because bind is not configured. However, I have choosen to put it my /etc/hosts file
[root@KingKong ~]# nl /etc/host.conf
ÂÂÂÂ 1ÂÂÂ multi on
ÂÂÂÂ 2ÂÂÂ order hosts,bind
hostname command reply the full "fqdn" if I choose the option --all-fqdn, contrary to the option "--fqdn". The reply is just my hostname without the domain. By the way, if I say
Eveything is now good for my hostname but I can not launch my 389-console. I think the adress to connect is not ok... I do not know if this problem is linked to the previous problems...

So, I do #hostname KingKong
Then, I launch the console again. Now, if I try to initiate a full synchronization, I can see (and I am still stuck on it) the window "please wait while data is being synchronized...", but nothing else... Data are not synchronized and I do not see anything in my Windows event viewer while replica agreement seems to be ok and PassSync service is installed...
It is very difficult to change your hostname after you have configured the admin server and console. I suggest starting over from scratch, and first make sure your hostname is correct.

I also suggest using http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Directory_Server/8.2/html-single/Administration_Guide/index.html#Windows_Sync to configure Windows Sync.



Thanks for help,

-Regards

2011/1/21 Rich Megginson <rmeggins@xxxxxxxxxx>
Date:
Fri, 21 Jan 2011 10:25:56 +0100
To:
"General discussion list for the 389 Directory server project." <389-users@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx>

Hi Rich,

Thanks for this usefull link.

I have successfully initiate replica between Windows AD and my server 389-DS. Ldapsearch is working. But even if everything seems to be ok, the update does not work and I do not see any error in the log files... So, my AD server stay empty, the accounts are not migrate...

Here you have my access log file which is more verbose... (mydomain.com for the example) :
<snip>
Obviously I am connecting to the server 389-DS itself whereas it can resolve the DNS name of my Windows server... There is no error in the AD event viewer while I could see errors on it when it was misconfigured (like DirSync errors)... So, basically, the Windows server is contacted to my DS-Server over 2 different networks.

Do you think I have to open the ports described in my message ?

-Regards.
I don't know. There is no winsync information in the access log. Note that the access log records client accesses to the directory server, and in winsync, the directory server itself acts as a client to AD, so winsync will log nothing in the access log. The errors log could be helpful, and especially using the replication log level (which is also used for winsync logging). The Windows Event Viewer is useless for winsync issues.






--
389 users mailing list
389-users@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/389-users

[Fedora Directory Devel]     [Fedora Announce]     [Fedora Legacy Announce]     [Home]     [Fedora Tools]     [Kernel]     [Fedora Legacy]     [Share Photos]     [Fedora Desktop]     [PAM]     [Red Hat Watch]     [Red Hat Development]     [Red Hat 9 Bible]     [Red Hat 9]     [Big List of Linux Books]     [Gimp]     [Yosemite News]

Add to Google