Re: printf/gets/etc not working

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]



On 16.08.2010 19:48, Slide wrote:
> On Mon, Aug 16, 2010 at 10:43 AM, Ilija Kocho <ilijak@xxxxxxxxxxx> wrote:
>   
>> On 16.08.2010 19:00, Slide wrote:
>>     
>>> On Sat, Aug 14, 2010 at 8:51 AM, Ilija Kocho <ilijak@xxxxxxxxxxx> wrote:
>>>
>>>       
>>>> On 14.08.2010 16:00, Slide wrote:
>>>>
>>>>         
>>>>> On Sat, Aug 14, 2010 at 3:44 AM, Ilija Kocho <ilijak@xxxxxxxxxxx> wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>           
>>>>>> Check if hardware serial ports (such as /dev/ser0) and TTY-mode devices
>>>>>> (such as /dev/tty0) are included.
>>>>>> In configtool:
>>>>>>    I/O sub-system -> Serial device drivers +-> Hardware serial device
>>>>>> drivers
>>>>>>                                            +-> TTY-mode serial device
>>>>>> drivers
>>>>>> // Ilija
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>             
>>>>> I do have TTY-mode devices enabled, but I thought that if I enabled
>>>>> tty0 it would conflict with the ttydiag or the haldiag devices that
>>>>> seem to be created.
>>>>>
>>>>>
>>>>>           
>>>> In addition you can avoid usage of haldiag (ttydiag) device by setting
>>>> "Console device name" to "/dev/tty0".
>>>>
>>>>         
>>>>> Thanks,
>>>>>
>>>>>
>>>>>           
>>> I did what you suggested, and enabled TTY port 0 and disabled the TTY
>>> diagnostic device.
>>>       
>> Did you set "Console device name" to /dev/tty0?
>>
>>     
>>> I see the following printed out when the target
>>> boots:
>>>
>>> Init device '/dev/tty0'
>>> Init tty channel: 0x8010f590
>>> Init device '/dev/haldiag'
>>>
>>> Which is good, no more ttydiag, but printf still doesn't work. Is
>>> there anything I can do to test if tty0 is working?

You could check /dev/ser0, a low level device used by /dev/tty0.

> Yes, under I/O sub-system > Serial device drivers > TTY-mode serial
> device drivers I set "Console device name" to "/dev/tty0", I also set
> ISO C Library > ISO C library standard input/output functions >
> Default console device to "/dev/tty0"
>
> thanks,
>
> slide
>
>   


-- 
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



[Index of Archives]     [Linux Embedded]     [U-Boot V2]     [Linux Kernel]     [Linux MIPS]     [Linux ARM]     [Linux for the Blind]     [Linux Resources]     [Photo]     [Yosemite]     [ISDN Cause Codes]     [eCos Home]

  Powered by Linux