Re: GoogleVoice woes

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]



On Wed, Jun 20, 2012 at 12:30 PM, Chris Gentle <gentlec@xxxxxxxxx> wrote:
On Wed, Jun 20, 2012 at 12:14 PM, Warren Selby <wcselby@xxxxxxxxxxxxx> wrote:
As you said, GV and asterisk integration is unstable at best.  I haven't worked with it in a while, to be honest.  But, with all that being said, I'm not opposed to popping my GV test box back online and helping to troubleshoot.  Why don't you start by giving us the contents of the gtalk.conf and jabber.conf files, the incoming dialplan snippet from extensions.conf for the google voice calls, and the CLI output with verbosity set to at least 6 of both a successful incoming call and a failed incoming call.  There's a debug option of jabber also, if you can have that enabled when you make the calls, that would be very helpful as well.

For the number that is not working there is no jabber debug output and nothing shows up on the console.  That leads me to believe that Google isn't sending the call to my box at all.


I remember seeing this when I had my gmail web client open - the call would try to ring in the web client instead of the asterisk box.  It was difficult to tell this was the case, because I never really noticed the ring on the web interface until a few hours into debugging the issue.  However, closing the web app made it ring into the asterisk box.  I'm assuming you don't have the web client open on a computer somewhere when you attempt this?  Might be something to check out.
 
Here's my gtalk:

[general]
context=incoming
allowguest=yes
bindaddr=0.0.0.0

[guest]
disallow=all
allow=ulaw
context=from-googlevoice
connection=tcg-asterisk


Looks pretty similar to my notes on what I had for my own setup, I'll need to find the config I used on the old box to confirm.

 
And my jabber.conf:

[general]
autoregister=yes

[tcg-asterisk]
type=client
serverhost=talk.google.com
username=my_username@xxxxxxxxx/Talk
secret=deleted
port=5222
usetls=yes
usesasl=yes
statusmessage="Connected via Asterisk"
timeout=100

[seg-asterisk]
type=client
serverhost=talk.google.com
username=my_wifes_username@xxxxxxxxx/Talk
secret=deleted
port=5222
usetls=yes
usesasl=yes
statusmessage="Connected via Asterisk"
timeout=100


This looks pretty close to mine, the only thing I can think to do here would be to add a "status=available" option to both user definitions, and also maybe add a buddy= option, and add the name / email of another gmail user account that you can open in the actual gtalk client.  This will let you see if these definitions are even coming online at all?

If none of this helps, let me know and I'll find my old GV box and set it up again.

--
Thanks,
--Warren Selby, dCAP
http://www.SelbyTech.com

--
_____________________________________________________________________
-- Bandwidth and Colocation Provided by http://www.api-digital.com --
New to Asterisk? Join us for a live introductory webinar every Thurs:
               http://www.asterisk.org/hello

asterisk-users mailing list
To UNSUBSCRIBE or update options visit:
   http://lists.digium.com/mailman/listinfo/asterisk-users

[Gnu Gatekeeper]     [IETF Sipping]     [Info Cyrus]     [ALSA User]     [Fedora Linux Users]     [DCCP]     [Gimp]     [100% Free Online Dating]     [Yosemite News]     [Arts & Crafts]     [Yosemite Photos]     [Deep Creek Hot Springs]     [Yosemite Campsites]     [ISDN Cause Codes]


Add to Google Powered by Linux