Re: Speedlink SL-8871 sound card , chipset cmi8768

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]



> I cannot get the properly working sound on the line-in output ( green socket :) ) .

Please do not confuse line-*in* and line-*out*.

> aplay -L, devices are many, but none seems to output proper sound.

The default should be fine.

> I can get only sound when switching "Rear out" at Line-in alsamixer switch.

You should get sound at the line output regardless of any mixer settings.
(I don't know which socket is line out.)

>> Simple mixer control 'Line-In Mode',0
>>   Items: 'Line-In' 'Rear Output' 'Bass Output'
>>   Item0: 'Bass Output'
>> Simple mixer control 'Mic-In Mode',0
>>   Items: 'Mic-In' 'Center/LFE Output'
>>   Item0: 'Center/LFE Output'

These controls are to allow to get surround output on cards that have
only three sockets.  Leave them at "Line-In" and "Mic-In".


Run "speaker-test -Dplug:surround51 -c6 -twav" and check what signal
comes from which socket.


Regards,
Clemens

------------------------------------------------------------------------------
Live Security Virtual Conference
Exclusive live event will cover all the ways today's security and 
threat landscape has changed and how IT managers can respond. Discussions 
will include endpoint security, mobile security and the latest in malware 
threats. http://www.accelacomm.com/jaw/sfrnl04242012/114/50122263/
_______________________________________________
Alsa-user mailing list
Alsa-user@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/alsa-user


[ALSA Devel]     [Linux Audio Users]     [Fedora Users]     [Fedora Desktop]     [Free Dating Site]     [Fedora SELinux]     [Big List of Linux Books]     [Yosemite News]     [Yosemite Photos]     [KDE Users]     [Fedora Tools]

Powered by Linux